Det er i hovedsak tre organisasjoner i Norge som avholder konkurranser for bueskyttere i Norge:1: Norges Bueskytterforbund (NBF)
NBF er landets hovedorgan for bueskyttere. NBF avholder en rekke innendørs og utendørs stevner og konkurranser i løpet av ett år. Deltagelse i disse stevner forutsetter at du står som medlem i NBF. Du blir medlem av NBF ved å melde deg inn i en lokal bueskytterklubb. Finnes ingen lokal klubb der du bor, kan du ta direkte kontakt med forbundet.

2: Norges Buejegerforbund (NBJF):
Organisasjon for buejegere. NBJF utgir 4 ganger pr år medlemsbladet Buejegeren og jobber for å legalisere buejakt i Norge. NBJF avholder enkelte 3D jaktstevner for medlemmene i løpet av sommersesongen.

3: Norsk Langbuelag:
Frittstående organisasjon med fokus på historiske buer. Langbuelaget deltar bla på en historiske arrangement og avholder ellers egne konkurranser og mesterskap.Klasser:
Nedenfor følger en kortfattet forklaring på de ulike klassene som er aktuelle for den som skyter buer uten siktemidler. For mer utfyllende detaljer ang. klassene henvises til NBFs og FITA/World Archery sitt regelverk samt Langbuelagets eget regelverk.


Bueklasser:
Barebow: Internasjonalt approbert klasse. Som navnet tilsier må buen være ”bar”, uten siktemidler eller andre påmonterte hjelpemidler. Pileanlegg eller opphøyet pilehylle er tillatt. Buen og pilene kan være laget i hvilket som helst materiale. ILF-buer er tillatt. Strengeklatring er tillatt.
Tradisjonell (tidligere instinktiv klase): Internasjonalt approbert klasse. Tradisjonell recurve og langbuer. Tillatt med karbon-og aluminiumspiler. ILF-buer er tillatt.
Langbue: Internasjonalt approbert klasse. Langbuer og trepiler. Langbuen må være min 160cm lang (menn) og 150cm (damer).
Historisk Bueklasse: Denne klassen gjelder kun ved arrangement for historiske buer i regi av Langbuelaget. Buen bør helst være i rent naturmateriale men glassfiber tillates i presisjonsskyting (ikke i lengdeskyting) dersom buen ellers ser ut som en historisk bue. Ikke tillatt med pileanlegg. Kun trepiler er tillatt.


Konkurransegrener innendørs:
18meter:
Man skyter totalt 60 piler på 18meters hold. Blinken er WA 60cm skive (40cm for barebow). Dette er den mest vanlige konkurranseformen innendørs.

25meter:
Her skyter man totalt 60 piler på 30meters hold. Blinken er 80cm WA skive.


Konkurranseregler utendørs:
Felt:
Det skytes på blinkskiver langs en løype i terrenget. En standard feltrunde består av 24 mål og det skytes tre piler på hvert mål. Standardiserte blinker og avstander. 

3D jakt:
Blinkene er naturtro dyremål som er plassert langs en merket løype. En standard 3D løype består av 24 mål og det skytes to piler på hvert mål. Dyreblinkene er merket med poengringer. Poeng: 11 (indre hjertering), 10 (ytre hjertering), 8 (lunge) og 5 (kropp)


 

Stikk innom!

Hvis du er på Vinstra, stikk gjerne innom.
ÅPNINGSTIDER: Mandag-fredag 1000-1700
(kan være lurt å ringe først).

Ring oss: 97643351

Vi hjelper gjerne til med å velge riktig produkt.  

ARTIKLER OG LINKER

Gi oss en "like"