En bue laget av kun naturmaterialer må alltid spennes ned etter bruk mens en laminert bue m/glassfiber godt kan tåle å stå oppspent over kortere perioder uten å ta skade av det.
Opp- og nedspenning av en recurve skjer ved hjelp av en spennsnor. De fleste langbuer kan spennes opp uten å bruke snor. En bue som er laget av kun naturmaterialer må innskytes i en periode før full draglengde oppnås, og den skal aldri dras opp lengre enn eierens draglengde. En laminert bue m/ glassfiber tåler mer og kan benyttes fullt ut fra første stund. Alle tradisjonelle buer krever en vissvektmotstand i pilen, man bør derfor ikke bruke for lette piler som kan føre til overbelasting av lemmene. Man må aldri ”tørrskyte” buen, det vil si spenne den og slippe strengen uten en pil på strengen. Slik ”tørrskyting” fører til at buen utsettes for store påkjenninger og kan skades eller i verste fall knekke. En laminert tradisjonell bue må aldri utsettes for overoppheting, for eksempel kan det være fatalt for en bue at den blir liggende oppspent i en solopphetet bil. For naturbuer kan bueskyting i for sterk kulde være skadelig, mens laminerte trebuer m/glassfiber tåler ganske mange kuldegrader uten at det gjør noen skade.
En bue laget av kun naturmaterialer må alltid spennes ned etter bruk mens en laminert bue m/glassfiber godt kan tåle å stå oppspent over kortere perioder uten å ta skade av det. Men, som en regel skal alle buer spennes ned etter bruk. Oppbevar buen nedspent og på en slik måte at lemmene ikke er utsatt for vridning.